Liberas bezit meer dan 10.000 affiches, en dit aantal groeit gestaag aan. In de collectie van Willemsfonds Gent bevinden zich een handvol affiches van Vlaamse films. In de jaren 1970 en 1980 organiseerde Willemsfonds Gent regelmatig een vertoning van een nieuwe Vlaamse film als ledenactiviteit. Deze vertoningen waren vaak avant-premières voor Gent en hadden plaats in de cinema’s Majestic (Veldstraat) of Capitole (Zuid).
Voor de Gentse avant-première van Pallieter, op 4 december 1975 in zaal Majestic, maakte Willemsfonds Gent gebruik van de gelegenheidsaffiche n.a.v. het 125-jarig bestaan. Het Willemsfonds, opgericht in 1851, vierde begin 1976 inderdaad zijn 125-jarig jubileum. De vertoningsgegevens werden op deze blanco affiche gedrukt en per activiteit aangepast. Filmpionier Roland Verhavert verfilmde het populairste boek van Felix Timmermans. Zijn film geldt als één van de belangrijkste Vlaamse boeren- of heimatfilms, en was destijds een groot succes in de bioscoopzalen.
In diezelfde cinema Majestic had ook de Gentse première plaats van Verbrande brug, het speelfilmdebuut van Guido Henderickx. Het contrast met Pallieter kan niet groter zijn, want deze film geldt als een afrekening met het boerengenre. Verbrande brug is een naturalistische kijk op het leven in de gelijknamige arbeidersbuurt tussen Grimbergen en Vilvoorde. Liberas bezit twee varianten van deze affiche. Er werd gebruik gemaakt van de bestaande filmaffiche waaraan met plakband een gedrukt briefje werd gekleefd. Hoewel er geen jaartal is vermeld, gaat het wellicht om 1975, het jaar waarin de film in roulatie kwam.
De Nederlandse acteur Peter Faber speelde de hoofdrol in twee Belgisch-Nederlandse coproducties: Max Havelaar (van Fons Rademakers, 1976) en Doctor Vlimmen (van Guido Pieters, 1977). Beide films werden in avant-première voor Gent vertoond in cinema Capitole. De affiche van Max Havelaar doet denken aan die van oude Hollywoodfilms. De vertoningsgegevens (3 maart 1977) werden er gewoon met de hand opgeschreven. Van de vertoning van Doctor Vlimmen op 23 januari 1978 bezit Liberas twee affiches. Ook hier werd weer de originele affiche gebruikt waarop een gedrukt briefje is gekleefd.
In 1980 kwam Vrijdag uit, de tweede langspeler van Hugo Claus, naar zijn eigen toneelstuk over een man die veroordeeld wordt voor een incestueuze relatie. Niet enkel het thema maar ook de affiche was voor die tijd best provocerend, met een jonge Hilde Van Mieghem die naakt op de grond ligt en minachtend wordt aangekeken door protagonist Frank Aendenboom. De vertoning, op 5 december 1980, had dit keer opnieuw in Cinema Majestic plaats. De gegevens werden met de hand geschreven op een witte strook bovenaan de poster.
De Vlaschaard ten slotte (1982) is een film van Jan Gruyaerts naar het boek van Stijn Streuvels. Vic Moeremans speelde hier op latere leeftijd de rol van zijn leven als boer Vermeulen, aan de zijde van Dora Van der Groen. De film kreeg veel kritiek omdat het alweer een boerenfilm was, maar geldt tegelijk als één van de hoogtepunten in zijn genre. De vertoning op 3 februari 1983 had plaats in Decascoop, het toen gloednieuwe bioscoopcomplex aan Ter Platen dat nu Kinepolis Gent noemt. Dat het Willemsfonds uitweek naar dit hypermoderne complex is typerend voor een tijd waarin veel buurtbioscopen het moeilijk kregen.